nlen
Dé delicatessenstraat

Dé delicatessenstraat

Nog altijd de lekkerste winkels van Amsterdam

De allereerste winkel van de Beethovenstraat was een wijnhandel. En deze zit er nog steeds. Dit bleek veelzeggend. Het werd al snel duidelijk dat deze straat dé delicatessenstraat van Amsterdam werd. En dat is de Beethoven nog steeds.

De Beethoven

De Beethovenstraat stond bekend als dé delicatessenstraat van Nederland. Voor superieure biefstukken, chique wijnen en delicatessen uit alle windstreken moest je echt hier zijn. Het Parool schreef in 1970 dat ‘nergens in Amsterdam of Nederland zo’n grote hoeveelheid exclusief voedsel ligt opgeslagen als in De Beethoven‘. In de loop der jaren zijn er veel soorten winkels open gegaan. Kleding, beauty-producten, bloemenwinkels. Alles wat je in een winkelstraat van formaat kunt verwachten. Maar ook voor delicatessen kun je hier nog altijd terecht.

Nieuwe zaken

Sterker nog: afgelopen tijd zijn er weer opvallend veel leuke delicatessenzaakjes bijgekomen. Zoals Le Petit Box, Rolling Sushi, Tiramisu Café en The Poké Shack. Ook openden afgelopen jaren verschillende leuke restaurants hun deuren. Bij iconen als Huize van Wely en Hergo staan nog altijd rijendik. Vanuit heel Amsterdam komen mensen naar de straat om hun flesje olijfolie, hun kaas, hun brood en hun taartjes te halen. We kunnen zo langzamerhand wel weer zeggen dat de Beethoven dé delicatessenstraat van Amsterdam is.