nlen
Beluister de Beethovenstraat

Beluister de Beethovenstraat

Ontdek de Beethovenstraat

Is het je wel eens opgevallen dat er geweldige gebouwen staan in en rond de Beethovenstraat? De straat was onderdeel van Plan Zuid, het uitbreidingsplan van Berlage en de Beethovenstraat is omgeven met architectuur van de Amsterdamse School.

Audiotour

De Amsterdamse School is een stijl in de bouwkunst, te plaatsen in de periode 1910-1930, waartoe ook onder meer De Stijl, het Nieuwe Bouwen en het expressionisme gerekend worden. De Amsterdamse School kenmerkt zich door gebruik van expressieve en fantastische vormen. Wil je alles horen over de prachtige gebouwen en deze bouwstijl? Doe dan een audiotour. Deze gratis tour is te beluisteren via je eigen telefoon en vertelt je in een paar minuten alles over de belangrijkste bouwwerken van de Beethovenstraat, Prinses Irenestraat en Apollolaan. De rondleiding duurt ongeveer twee uur. Daarna kun je lekker een kop koffie of glas wijn drinken bij één van de leuke zaken op de Beethoven.

Architour

architour organiseert sinds 2004 professionele architectuur-tours  in Amsterdam en andere steden, samengesteld en geleid door ervaren architecten. Voor meer informatie, kijk op www.architour.nl

 

Beeld: Stadsarchief