Beethovenstraat 49, 1077 HN Amsterdam
In 1930 begon de heer Canter, een worstmaker van Duitse komaf, zijn slagersbedrijf in Amsterdam. Veel van zijn typisch Duitse worstspecialiteiten waren echte nouveautés voor het Hollandse publiek. Mevrouw Canter kwam uit een Amsterdamse slagersfamilie. Zij was van huis uit gewend aan de speciale wensen van de Joodse gemeenschap in Amsterdam. Vandaar dat er vanaf de prille start veel belangstelling bestond voor rundvleesspecialiteiten. Al snel werd een apart productiebedrijf voor de worstmakerij opgezet. De kwaliteit van de aldaar geproduceerde kalfs-leverworst, jachtworst, hausmacher, ossenworst en pekelvlees zorgden voor het ontstaan van de huidige slagerijketen. Onder de naam Hergo ‘De Slager met ’n Koksmuts’ zijn er op dit moment drie slagerijen in Amsterdam-Zuid en Amstelveen. Deze slagerijen zijn absoluut een begrip in de regio en erbuiten. De slagerijen hebben een volledig assortiment van deze tijd met vlees, vleeswaren, salades, maaltijden en heerlijk belegde broodjes.