nlen
5x tips voor een heerlijke zomerdag in de Beethovenstraat

5x tips voor een heerlijke zomerdag in de Beethovenstraat

5x tips voor een heerlijke zomerdag in de Beethovenstraat

Wat je plannen ook zijn deze zomervakantie, een dagje shoppen in de leukste straat van Amsterdam-Zuid is altijd een goed idee. In de Beethovenstraat vind je alles om er een zonnige dag van te maken. Wij nemen je mee naar dé plekken die je zeker niet mag missen Of je nu op zoek bent naar culinaire hoogstandjes, verfrissende drankjes, unieke winkels of ontspanning in de buitenlucht, de levendige winkelstraat in Oud-Zuid blijft je gegarandeerd verrassen.

 

De Beethovenstraat valt al snel op door zijn brede uiterlijk, mooie architectuur en diverse winkels. De Amsterdamse Schoolstijl van de huizen geeft de straat een fijne en luxe uitstraling. Tel daarbij op dat de sfeer gemoedelijk is en je begrijpt gelijk waarom bewoners én toeristen hier graag komen. En om je alvast een voorproefje te geven van de diversiteit van de straat, delen wij vijf tips voor een heerlijke zomerdag in de Beethovenstraat.

 

TIP 1: ONTDEK DE HISTORIE VAN DE BEETHOVENSTRAAT MET DE ARCHITOUR

Heb je altijd al willen weten wat voor historie er schuilgaat achter de architectuur van de Beethovenstraat? Dan is de Architour zeker iets voor jou! Al wandelend met je koptelefoon op geniet je van een moment voor jezelf terwijl je geïnspireerd raakt door alle verhalen. Er komen leuke weetjes voorbij waardoor je in het vervolg anders naar de straat zal kijken. Extra fijn is dat je even stilstaat waar je anders door de straat racet, echt een aanrader!

 

TIP 2: STRIJK NEER OP DE ZONOVERGOTEN TERRASSEN

De Beethovenstraat biedt naast fijne winkels ook heerlijke terrassen waar je lekker kunt bijkomen en ontspannen. Zo kan je heerlijk ontbijten met ambachtelijk brood en croissants op het sfeervolle terras van Le Pain Quotidien en voelt het bijna alsof je op vakantie bent als je langs het zonnige terras van Ferilli’s loopt. De mensen genieten er zichtbaar van hun gesprekken en de authentieke Italiaanse culinaire ervaring. Bij Bar Kaspar is het heerlijk vertoeven met je vrienden en collega’s. Dat wordt gegarandeerd genieten in de zon, met een lekkere borrelplank en je favoriete cocktail. En hoe leuk is het om je eigen ‘winetasting’ te creëren? Bij QV Wijnbar hebben ze smakelijke wijnen voor je klaarstaan onder het genot van een bijpassend gerecht. De perfecte manier om je zomerdag mee door te komen.

 

TIP 3: GROENE OASE BIJ BOEKHANDEL VAN ROSSUM

Het is misschien wel het best bewaarde geheim van de Beethovenstraat. We hebben het natuurlijk over de idyllische groene oase verstopt bij Boekhandel van Rossum. Je kunt in alle rust jouw favoriete zomerboek uitzoeken om vervolgens neer te strijken in de tuin om lekker te lezen. Je ontsnapt hier even aan de waan van de dag en loopt ontspannen en opgeladen de deur weer uit. Ben je benieuwd naar de top 5 zomerboeken die Boekhandel van Rossum aanraadt deze vakantie? Volg ons dan op Instagram – @beethovenstraat

 

 TIP 4: SMEREN, SMEREN, SMEREN

Als de zon hoog aan de hemel staat, is het essentieel om jezelf goed te blijven beschermen tegen de zon. Vergeet daarom niet om ook tijdens het shoppen je zonnebrandcrème op te smeren. Je vindt de fijnste crèmes bij ICI Paris, Douglas, Holland & Barrett, Etos en Vitamin Store.

 

TIP 5: PICKNICKEN BIJ HET BEATRIXPARK

Op slechts een steenworp afstand van de Beethovenstraat ligt het prachtige Beatrixpark. Dit groene park is de perfecte plek voor een ontspannen picknick. Neem een kleed mee of koop er één bij de Blokker en vul je mand met een heerlijke lunch van bijvoorbeeld Le Petit Box, Munch of een lekker broodje van Hergo. De perfecte manier om je dagje shoppen in de Beethovenstraat relaxed mee af te sluiten.