nlen
Het oeroude ambacht is terug

Het oeroude ambacht is terug

Met passie gemaakt

We hebben weer belangstelling voor het oeroude ambacht. Met passie gemaakte producten, in plaats van in massa geproduceerde artikelen. Of dat nou gaat om sieraden, brood of bonbons. Er wordt zelfs gesproken van de terugkeer van de ambachtseconomie.

Local heroes

Het stempel lokaal is afgelopen jaren populairder geweest dan ooit, net als authentiek en ambachtelijk. Nu komen we in een tijd waarin we weer meer reizen en openstaan voor internationale invloeden. We ontdekken in het buitenland local heroes die we meenemen naar ons eigen land. Van lokaal gebrouwen bier tot lokaal geweven stoffen of gefabriceerde meubels.

Handwerk

We herontdekken de kracht van het ambacht. En het leuke is: jonge mensen krijgen weer meer interesse hoe een product wordt gemaakt. Zij gaan weer ouderwets in de leer bij leermeesters die de oude ambachten overbrengen op hun gezel. Gaan we dan terug in de tijd? Nee, het ouderwetse handwerk wordt gecombineerd met moderne technieken en materialen, wat zorgt voor nieuwe producten en een nieuwe look.

Wil je jezelf écht verwennen? Maak een afspraak bij Jesse Jewelry voor een op maat gemaakt sieraad. Toe aan een ambachtelijk gebakken brood? Ga naar BRROOD in de Beethovenstraat. Voor ambachtelijk gemaakte bonbons kun je terecht bij Huize van Wely. Zoek je een leuk, ambachtelijk gemaakt cadeautje? Ga dan naar de tijdelijke winkel House of Harriet, op de Beethovenstraat 18-20.