nlen
Fashiontrends winter 20/21

Fashiontrends winter 20/21

Strenge winter

We zitten in een modeseizoen met veel romantische invloeden vol franjes en ruches. Sprookjesachtig, dramatisch, vintage en een mix van sober en luxe. De jurk is terug, we zien opvallende ceinturen en fetish-outfits. Het wordt ook een strenge winter: latex, leer en stevige laarzen met maxizolen.

Hybride

Niet alleen zien we steeds meer tussenvormen tussen mannen- en vrouwenkleding, maar ook multifunctionele looks die aanpasbaar zijn naar gelegenheid en jaargetij.

Superhero

Superhelden dragen een cape en deze wordt komende winter dan ook massaal omgeslagen. In anorak-vorm, met mouwtjes, goed ingesnoerd of juist oversized.

Franjes

Franje boven! In alle maten, vormen en kleuren komen de franjes terug in het modebeeld. Een frivool randje aan het verder best serieuze fashion-seizoen.

Fur en fauna

Het wordt een beestenboel in onze garderobe. Na al het bloemen- en plantengeweld van de afgelopen tijd is het nu tijd voor het dierenrijk, met prints en veel (fake) fur.

Fetish

Latex leggings, PVC-pakken of liever (vegan) leer? Het klinkt heel ruig, maar in de juiste dosering en kleurstelling is het super-fashionable.

Patchwork

Een letterlijke lappendeken van verschillende stijlen, trends en invloeden, deels hergebruik, want de mode wordt steeds meer sustainable. Ook ruiten zijn het helemaal!

Rijke stoffen

Wegwerpkleding kan in de afvalbak, want we kiezen juist voor kwaliteit en rijke stoffen met een verhaal, zoals brokaat, jacquard en fluweel.

Beelden: Pauw & BeOne