nlen
Fashiontrends najaar 2019

Fashiontrends najaar 2019

HERFST/Winter 2019

We vroegen onze fashion-trendwatchers wat het modebeeld is van deze herfst en winter. Hier zijn onze fashiontips. Van Schotse ruiten tot vierkante zonnebrillen en van slangeleer tot neo-bourgeois

Neon Turtlenecks

Maak de koude winterdagen een beetje zonnige door een felgekleurde turtleneck in combi met een donkere outfit. Zo val je lekker op.

Androgyn

We willen tegenwoordig genderneutrale toiletten en dat geldt net zo goed voor fashion. Ga voor oversized en ruimvallende kleding, denim, mannenshirts. Laat de rebel in je los.

Monochroom

Houd het strak en simpel. Door één kleur te dragen, laat je zien dat je stijl hebt. En dit hoeft niet per se zwart te zijn. Dit kan ook metallic zijn, of een fijne pastel.

Personalised Hair Pins

Haarspeldjes mogen weer. Lekker fonkelend en het liefst met je eigen naam erop. Of die van je ontwerper. Creëer de look van een baas, een feministe of een schoolmeisje.

Square Sunglasses

Dare to be square. Zet een vierkante zonnebril op en je bent helemaal hip. Deze kan overdreven groot of juist bescheiden zijn.

Neo-bourgeois

We gaan terug naar het chique Parijs aan het einde van de jaren ’70 en het begin van de jaren ’80, met elegante en praktische kleding. En de brede schouder is terug.

Dresses X Trousers

Jurken en shirts met een broek in dezelfde kleur, stof of design. Dit heeft diepte aan je outfit en zorgt voor een bijzondere combinatie van casual en gekleed.

Slangeleer

Slangenleer kan weer. Van lekker lange laarzen tot kekke schoenen. Laat het beest in je los en kies voor een opvallende reptiel-look.

Leer op leer

Weer of geen weer: draag leer op leer! Een leren jas op een leren rok of broek wordt echt niet gezien als fetish, maar juist superstylish.

Schotse ruit

Laat zien van welke clan je bent. Schotse ruiten zijn belangrijk in het modebeeld, dit jaar. Dit mag gerust gecombineerd worden met bloemen.

Square Sunglasses

Dare to be square. Zet een vierkante zonnebril op en je bent helemaal hip. Deze kan overdreven groot of juist bescheiden zijn.