nlen
Zomercocktails

Zomercocktails

Gin & Tonic is zo vorig jaar! Dit jaar drinken we echte cocktails. In elke fatsoenlijke bar, in elk zichzelf respecterend restaurant staan er tegenwoordig cocktails op de kaart. De tijd dat we een diner begonnen met een pilsje of een glas wijn is verleden tijd. Nu kiezen we voor een Manhattan, Old Fashioned of een klassieke Martini.

No-alcohol

Dat hoeven trouwens niet meer alleen cocktails met alcohol-houdende dranken te zijn, want dé andere dranktrend van dit jaar is ‘no alcohol’. Tegenwoordig drink je overal de lekkerste cocktails zonder alcohol. En dat ziet er een stuk feestelijker uit dan een spa rood.

Negroni

Niet alleen in de horeca, maar ook thuis ontdekken mensen de charme van een cocktail. Wat is er leuker dan je gasten verwelkomen met een lekkere cocktail of op een thuisfeestje een cocktailbar neerzetten waar een bartender je gasten verwent met een mooie mix? Dé cocktail van 2019 is toch wel de Negroni en deze is erg gemakkelijk thuis te maken. Hij bestaat uit drie gelijke delen gin, vermouth en campari.

Ook in de Beethovenstraat drink je tegenwoordig de beste cocktails. Bij de nieuwe Bar Kaspar, bijvoorbeeld. Of wat dacht je van het terras van Brooks of Vanderveen? Liever op je eigen balkon genieten van een cocktail? Ga naar Gall&Gall.