nlen
Beelden rond de Beethovenstraat

Beelden rond de Beethovenstraat

ARTZUID

Binnenkort is het weer zover, dan gaat voor de zesde keer ARTZUID van start. Van 17 mei tot en met 15 september zijn er meer dan 60 beelden en ruimtelijke installaties te bewonderen.

Het hart van de tweejaarlijkse beeldententoonstelling ligt in Berlage’s monumentale Plan Zuid, waar de Beethovenstraat onderdeel van uitmaakt. Hier zijn in de groene ruimte theatrale opstellingen te zien van moderne en hedendaagse figuratieve beelden. Deze worden afgewisseld met interactieve ruimtelijke installaties.

Pleinenroute

Nieuw dit jaar is de pleinenroute met kunstwerken die een verbinding maken met de geschiedenis, cultuur en architectuur van de buurt. Daarnaast markeren solopresentaties van internationaal bekende kunstenaars de 2.5 kilometer lange route vanaf het Museumplein tot de Zuidas.

ARTZUID

ARTZUID omvat een uitgebreid randprogramma met onder meer artist talks, kunstwandelingen en -happenings. De tentoonstelling is 24/7 gratis toegankelijk. Route-informatie en de catalogus zijn tijdens ARTZUID verkrijgbaar in het Informatiepaviljoen op de Minervalaan. Tip: begin of eindig het bezoek aan de openbare beeldententoonstelling met een lekker hapje en een drankje in de Beethovenstraat.

De tuinen van Amsterdam Zuid

Berlage’s Plan Zuid kenmerkt zich door monumentaal opgezette lanen, buurtpleinen en veel groen. Voorwaarden voor een gezonde leefomgeving; om te ontspannen, te wandelen, te spelen en een praatje te maken volgens de ontwerper van dit Amsterdamse stedenbouwkundig erfgoed. Dankzij de kunstwerken die de buurt van half mei tot half september domineren, herleven de lanen en pleinen tot plekken van verbinding. De inrichting van de groepstentoonstelling is geïnspireerd op 17e eeuwse Italiaanse tuinen, met associaties van een labyrint vol vermaak. Zo transformeert ARTZUID de omgeving tot de tuinen van Amsterdam Zuid. De figuratieve beelden waarmee mensen zich kunnen vereenzelvigen maken de tentoonstelling makkelijk toegankelijk voor iedereen. De ruimtelijke installaties voegen daar een spannende interactieve beleving aan toe. Zo is deze editie van ARTZUID niet alleen een aantrekkelijk sculptuurpodium voor kunstkenners, maar verleidt de tentoonstelling ook tot vrolijk stemmend kunstkijken en genieten voor iedereen.