nlen
Back to nature

Back to nature

Bloementrends

Met het klimaat volop in de belangstelling, willen we maar één ding: ons omringen met de natuur. Planten en bloemen zijn overal te vinden. Op de catwalk, in ons glas en natuurlijk in ons interieur.

Botanicals

We zien het terug op ons bord met groenten die vlees en vis op smakelijke wijze verdringen, we zien het terug in ons glas, met botanicals, groentesapjes en bloemen in onze cocktail, maar we zien het vooral terug in ons interieur. We kunnen niet genoeg planten en verse bloemen om ons heen verzamelen. Niets maakt ons zo gelukkig als een groene oase en een bloeiende bloemenzee.

Block-colour boeketten

Op bloemengebied zien we verschillende trends. Met name zachte vormen en zachte kleuren zijn in, om ons in een zachte stemming te brengen. Pasteltinten en koraal zijn belangrijke kleuren. Block-colour boeketten, oftewel een bos met verschillende bloemen in één kleur is een belangrijke trend. Ook duurzaamheid speelt een grote rol. We kiezen weer vaker voor droogbloemen en wilde bloemen, liefst in combinatie met bladeren en grassen. Nepbloemen kunnen écht niet meer, want dat voelt niet natuurlijk. Liever gaan we planten stekken en presenteren we de stekjes als natuurkunst. Naast uitbundige boeketten, zien we ook meer ingetogen bloemsierkunst, gebaseerd op de Japanse Ikebana, waarbij alles draait om compositie, lijnenspel, ritme en kleur.

 

Inspiratie opdoen en meer bloementrends bekijken? Ga naar MC Bloom of NH Flowers & Collectables.