nlen
Oranje-cocktails

Oranje-cocktails

Op oranje!

Dit jaar vieren we Koningsdag lekker thuis. Maak deze dag extra feestelijk door met je familie en huisgenoten een koninklijke oranjecocktail te drinken. Hier zijn 3 kleurige cocktailtips van Gall & Gall. 

TEQUILA OLD FASHIONED

Veel heb je niet nodig: Don Julio Reposado Agave Tequila, agavesiroop, Angostura bitter en een mooi stukje sinaasappelschil om de Tequila Old Fashioned mee te garneren. De garnering geeft niet alleen smaak maar ook een koninklijke identiteit aan dit jongere broertje van de Old Fashioned, waarbij we in plaats van whiskey tequila gebruiken.

INGREDIËNTEN

  • 60 ml Don Julio Reposado Agave Tequila
  • 5 ml agavesiroop
  • 2 druppels Angostura bitter
  • 1 sinaasappel-zest

BEREIDING

  1. Vul een whiskyglas met ijsblokjes.
  2. Voeg alle ingedriënten toe en roer.
  3. Garneer met de sinaasappel-zest.

PENICILLIN

In deze corona-tijden kun je op de feestdag zelf maar beter preventief aan de Penicillin gaan. De rokerige, kruidige mix van whisky, gember en honing is precies de remedie die je nodig hebt.

INGREDIËNTEN

  • 60 ml Johnnie Walker Red Label Whisky
  • 30 ml vers citroensap
  • 20 ml gembersiroop
  • 5 ml honing
  • 1 druppel Angostura Bitters
  • 5 ml rokerige Schotse Whisky
  • 1 sinaasappel-zest

BEREIDING

  1. Shake alle ingrediënten behalve de rokerige whisky en de sinaasappel-zest.
  2. Zeef in een met ijsblokjes gevuld whiskyglas.
  3. Druppel de rokerige whisky erop en garneer met sinaasappel-zest.

DARK ‘N STORMY

Kruidig, sterk én fris. De Dark ’n Stormy is zo op ‘t oog inderdaad storm in een glas door de gelaagdheid van dranken. Deze cocktail is verfrissend door het gingerbeer en het limoensap en pept je lekker op. De Dark ‘N Stormy is niet meer weg te slaan van alle goede cocktailkaarten en vanaf dit jaar ook niet meer weg te denken op Koningsdag.

INGREDIENTEN:

  • 45 ml Gosling’s Black Seal Rum
  • 1/2 limoen
  • 120 ml gingerbeer
  • 1 scheutje Angostura bitters
  • Whiskyglazen

BEREIDING:

  1. Vul een rocksglas vol met ijsblokjes.
  2. Schenk de rum in en pers een halve limoen erboven uit.
  3. Top up met gingerbeer en roer even kort door.
  4. Garneer met de gebruikte limoenhelft en druppel er wat Angostura bitters bovenop.

 

Deze cocktailrecepten werden aangeboden door Gall & Gall.